2014. március 5., szerda

Teszt - Vichy Teint Idéal Fluid alapozó





Biztosan találkoztatok már valamilyen formában a Vichy legújabb alapozó családjával, nekem volt szerencsém kipróbálni is, természetesen meg is osztom veletek a róla szerzett tapasztalataimat. :)


" A TEINT IDÉAL új alapozó termékcsalád megújítja, egységesíti és ragyogóvá teszi az arcbőrt - mindezt úgy, hogy az arcbőr szabadon lélegezhet. A termékcsalád három pillére:

1. Fény – „folyékony fény“ (Liquid Light) technológia a maximális ragyogó hatásért. 
2. Az arcbőr megújulása – az aktív hatóanyag-együttes napról napra segít javítani az arcbőr minőségét
3. Természetes hatás – az összetétel hosszan tartó természetes hatást ad az arcbőrnek"


Bőrtípusnak megfelelően három fajta alapozó jelent meg az új termékcsaládban. A Teint Idéal krém textúra sok hidratáló összetevőt tartalmaz, mint például a glicerin és a hyaluronsav, és a Hydra-Cept technológiának köszönhetően a víz visszatartásával segít a bőr hidratáltságának megőrzésében. A Teint Idéal Fluid alapozót a normál és kombinált bőrre fejlesztették ki. Víz alapú, ultrakönnyű textúrájának köszönhetően könnyű viselni és a pórusok láthatóságát is csökkenti. A Kompakt változatot pedig úgy alkották meg, hogy mindkét bőrtípussal rendelkezőek bátran használhassák.


Az alapozónak az ígértekhez híven valóban nagyon természetes a hatása, szinte egybeolvad a bőrrel felvitelt követően. Talán ezt kedvelem benne a legjobban, a láthatatlanságot.:) Maszkszerű hatásról szó sincs. Könnyű felvinni a bőrre, akár kézzel is, az eredmény egyenletes és foltmentes lesz. A fedése közepes, elég jól "eltünteti" a bőrhibákat is, így ha a bőröm épp jó állapotban van, korrektort sem szükséges mellé használni. A pirossággal gond nélkül megbirkózik. Igazából tényleg azt kapjuk amit a Vichy ígért: egységes, egészséges arcszínt, mindezt úgy, hogy szinte észrevehetetlen rajtunk az alapozónk. De nem csak láthatatlan, viselni is könnyű a Teint Idéalt, talán a víz alapú textúrának köszönhetően.

Első látásra a 15-ös Ivory árnyalat tökéletesnek tűnt számomra, és nagyon emlékeztetett egy másik alapozómra. A Bourjois Healthy Mix Serum mellé téve szinte tökéletesen ugyanazt az árnyalatot láttam, aminek nagyon örültem, mert ez tökéletesen passzol az arcszínemhez. Tulajdonképpen ez a két alapozó sokban hasonlít egymásra, textúrájukat és hatásukat tekintve kicsit olyan mintha testvérek lennének, és mondjuk a Vichy lenne a nagytestvér az erősebb fedés miatt. A szín azonban kicsit csalóka volt az üvegben, használat közben már látszik hogy kicsit sárgás, így sötétebb is, és ez felvitel után is látszik sajnos. De ez a probléma megoldható egy kicsit alaposabb eldolgozással a nyakon.


A ragyogó hatást nem tapasztaltam, legalábbis a finish tekintetében nem. A Teint Idéal félmatt hatású, de abban az értelemben mondhatjuk ragyogónak a bőrt, hogy a használatával szép egységes és egészséges lesz. Ami még nagy plusz pont, hogy a termékcsalád minden tagja SPF 20 fényvédelemmel vigyáz a bőrünkre.

A csomagolásról majdnem megfeledkeztem, pedig kár lett volna. Szerintem nagyon szép kívülről is az alapozó, az üvege és a rajta lévő felirat nagyon elegáns, ugyanakkor strapabíró is ( tapasztalat, többször leejtettem már:) ). A pumpás adagolás pedig nagyon praktikus és higiénikus.


Én nagyon megszerettem a Teint Idéalt az utóbbi hónapban és csak ajánlani tudom, mert egy kiemelkedően jó alapozónak tartom. A fedése jó, nagyon könnyű felvinni és viselni, és LÁTHATATLAN. :)


A Teint Idéalt 6000 Ft. körüli áron találhatjátok meg a patikákban. Tipp: március 6-án a Mammutban érvényes kuponfüzettel 20% kedvezmnénnyel vásárolhatóak meg a Vichy termékei. ;)




1 megjegyzés:

09 10