2012. augusztus 30., csütörtök

Pinterest - az inspiráció tárháza

Amikor regisztráltam a Pinterestre itthon még alig ismerték, külföldön már annál inkább, nagy volt körülötte a felhajtás. Nekem is nagyon tetszett a dolog, a rendszere, a sok gyönyörű kép egy helyen. Aztán valahogy mégis háttérbe szorult, talán mert "megeszi" az ember idejét,én is mindig addig nézegettem míg megfájdult miatta a szemem. :) De most körmös és sminkes inspiráció után kutatva eszembe jutott, hogy ennél jobb helyet nem találhatok erre a célra. Pinterest, visszatértem. :)



Mi is ez?

 A Pineterest közösségi oldalként azt a célt tűzte ki maga elé, hogy összekösse a világot a felhasználók által fontosnak tartott képek által. Úgy oszthathuk meg a neten talált számunkra érdekes képeket, mintha egy parafatáblára tűznénk ki azokat, ráadásul a mások által kitűzött képeket "Repin"- elhetjük, azaz a kép a mi táblánkon is megjelenik. Ezzel a módszerrel több ezer ember oszthatja meg a számára tetsző tartalmakat szerte a világon, egy kép pillanatok alatt bejárhatja a virtuális üzenőfalat. Ha nem akarjuk az adott tartalmat mi is megosztani, itt is van lehetőség a like-ra. 
 A nekünk tetsző dolgokat különböző csoportokba sorolhatjuk, így jól átlátható a rengeteg tartalom. Ennek a másik nagy előnye, hogy ha valaki falán van olyan csoport, például barkácsolás, amit nem akarunk követni, kihagyhatjuk, míg a többi tábláját követjük. A Pineteresten talált gyönyörűségeket könnyen megoszthatjuk a Facebookon és Twitteren is, hogy senki ne maradhasson le semmiről. :)

Egy kis háttérsztori:

 A Pinterest 2010 márciusában indult akkor még béta verzióban, de hamar népszerű lett, igazi sikersztori az oldal eddigi története. 2011 augusztusában már a legjobb 50 weboldal közé sorolja a Time magazin, decemberben  heti 11 millió látogatással bejutott a Top 10 közösség oldal közé. 2012 januárjában elérte a 11,7 milliós egyedi felhasználói számot egy hónap alatt, ami a történelem leggyorsabb növekedése..Ma már népszerűségét csak a Facebook és a Twitter múlja fölül. Egyébként alkalmazásként elérhető Iphonera, Ipadre és Androidra is. Az oldalra csak meghívóval lehet bekerülni, mikor én regisztráltam várni kellett rá néhány napot, most állítólag csak fél óra. De ha valamire, erre megéri várni. ;) Érdekesség: az oldal alkalmazottainak száma mindössze 16!


A nők fölényben

A Pinterest rendkívül népszerű a nők körében, nevezhetnénk akár nők közösségi oldalának is, hisz a pineket 97 %-ban ők osztják. Rengeteg tartalmat találhatunk a divat, stílus, lakberendezés,smink, manikűr témakörben, hogy csak néhányat említsek, amik biztosan felkeltik egy nő érdeklődését. Ideális online tárhelye tehát az inspirációnak, a nailart vagy makeup tagekkel az ötletek kimeríthetetlen tárháza tárul elénk, biztosan találunk majd nekünk tetsző tartalmat, amit aztán otthon meg lehet valósítani. Óriási előny, hogy nem kell keresgélni a neten, több tíz oldalt véginézni, megnyitni ahhoz hogy találjunk egy jó ötletet, egyetlen oldalon megtaláljuk a világ minden tájáról származó tartalmakat. De vigyázat! A Pinterest igazi időrabló a képek csak jönnek és jönnek, mi meg csak nézzük és nézzük, órák telhetnek el. Erre érdemes odafigyelni. :)

Aki szeret képes formában böngészni, inspirációra lelni, megosztani saját műveit, vagy a neki tetsző tartalmakat, annak a Pinterest ideális közösségi oldal. Tűzzetek az online faliújságra! :)

Hasznos linkek:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

09 10